Het vakantiepark

Het vakantiepark ligt op 800 m van de Atlantische oceaan in Château d’Olonne, tegen de bekende badplaats Les Sables d’Olonne in de Vendee. Op ca. 13 hectare staan ruim 160 bungalows en villa’s, waarvan er meer dan 100 te huur zijn. Het vakantiepark is heel ruim opgezet en ademt rust.

In de omgeving is veel te doen voor jonge en oudere kinderen. Het vakantiepark is afgesloten en wordt in het hoogseizoen bewaakt. U krijgt een speciale sleutel om het hek te openen. In het park vindt u zowel bungalows als villa’s. De vakantiehuizen hebben veel overeenkomsten, maar er is ook veel variatie. Iedere eigenaar heeft zijn eigen smaak aan de inrichting en tuin gegeven. U kunt gerust meerdere keren een ander huis huren en steeds het idee hebben op een nieuw vakantiepark te komen. Dat is het unieke van Les Jardins du Chateau d’Olonne, onlangs omgedoopt tot Les Jardins des Sables d’Olonne.

De receptie op het vakantiepark

De vriendelijke receptiemedewerkers helpen u graag en spreken allen prima Engels. Zij kunnen u informeren over de mogelijkheden en uitstapjes in de omgeving en kunnen ook reserveringen voor u maken.

U kunt in het hoogseizoen ook fietsen huren bij de receptie, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat fietsen huren in Les Sables d’Olonne (aan de boulevard) over het algemeen goedkoper is.

Restaurant La Ferme de Villeneuve

Dit toprestaurant ligt bij de receptie en wordt door de inwoners van Les Sables d’Olonne en Michelin zeer gewaardeerd. Zo kunt u, zonder weg te hoeven van het vakantiepark, optimaal genieten van de Franse haute cuisine. Kijk hier wat Michelin over het restaurant te zeggen heeft.

Afhaalcorner La Cabane

Tegenover de receptie kunt u brood, diverse snacks en een krantje kopen. Is alleen in het hoogseizoen geopend. Op de plattegrond  ziet u waar La Cabane ligt.

restaurant op het vakantiepark

Centraal zwembad

Naast de receptie is een groot zwembad dat voor alle huurders te gebruiken is. Wilt u grotere baantjes zwemmen dan in uw privé zwembad? Dan kunt u hier prima terecht.

Speeltuin en voetbal-basketbalcourt

Het vakantiepark heeft een leuke speeltuin voor de kleintjes en een voetbal- en basketbalcourt voor de wat grotere kinderen.

Tennisbaan

Bij de receptie kunt u speeltijden reserveren en eventueel materiaal huren.

Tafeltennistafel en voetbalspel

Er staat permanent een stenen tafeltennistafel en voetbalspel bij de receptie. Materiaal kunt u daar huren.

Minigolf

Naast de tennisbaan vindt u ook een minigolfbaan van 18 holes, daarvoor kunt u materiaal huren bij de receptie.

Fietsverhuur

De Vendée heeft mooie speciaal aangelegde fietspaden door het prachtige landschap en is daardoor ideaal om per fiets te verkennen. De receptie verhuurt fietsen, maar u kunt ook fietsen huren in Les Sables d’Olonne.

speeltuin op het vakantiepark

tennisbaan

Linnenservice

Het lakenpakket neemt u verplicht af. Wilt u na een week een nieuw pakket? Of wilt u nieuwe handdoeken of een keukenset? U regelt het allemaal bij de receptie.

Afvalcontainers

Aan de ingang, bij de receptie, staan afvalcontainers waar u uw  afval daar prima kwijt kunt.

Boodschappen doen

In de directe omgeving, op ca. 1,5 km afstand, zijn diverse grote supermarkten te vinden, waaronder de Géant, Lidl en de Intermarché. Vlakbij de Lidl is zelfs een Nederlandse Action te vinden!

Nog een speeltuinfoto op het vakantiepark

Algemene informatie vakantiepark Les Jardins des Sables d’Olonne

Afstand: ca. 950 km vanaf Utrecht
Afstand tot zee: ca. 800 m
Afstand strand Chateau D’Olonne: ca. 2,5 km
Afstand tot boulevard/centrum Les Sables D’Olonne: ca. 6 km
Afstand supermarkt(en): ca. 1,5 km

Bereikbaarheid

Met de auto
De kortste route is via Parijs. Afhankelijk van de periode en tijdstip kan het in Parijs erg druk zijn. Een goed alternatief is om vóór Parijs de A28 richting Amiens te nemen. Daarna Rouen, Les Mans,  Angers & La Roche sur Yon. Deze route is weliswaar ca. 35 km langer, maar in tijd vaak korter.
Houd in beide gevallen wel rekening met tol.

Met de trein
De trein is een zeer goed alternatief. De Thalys rijdt vanaf Amsterdam/Rotterdam of Roosendaal via Brussel naar Parijs, Gare du Nord. Daar stapt u in metrolijn 4 richting station Montparnasse. De TGV vertrekt daarvandaan richting station Les Sables D’Olonne. Van het station naar het park is ca. 10 km.
De gehele reis duurt ca. 8 uur!

Met het vliegtuig
Er zijn 2 luchthavens binnen 100 km: Nantes-Atlantique en La Rochelle. KLM en Air France vliegen vanaf Schiphol rechtstreeks naar Nantes. Ryan Air vliegt vanuit Charleroi naar La Rochelle. Auto huren en 1,5 uur later ben je op het park.

Wasdroger

Wasdroger

Jeu de boule baan

Jeu de boule baan

Zwembad met afscheiding

Zwembad met afscheiding

Park wifi

Gratis internet via wifi park

Villa + park wifi

Gratis internet met eigen wifi

Roken

Roken

Huisdieren

Huisdieren

Villa 21

Type: Sophora VIP
110m2
8 personen
2 badkamers

8 persoons villa met grote tuin met veel privacy, verwarmd zwembad en loungeset. Goed werkend internet met eigen wifi router. Een keuken waaraan niets ontbreekt, heerlijke bedden, kinderbedje, kinderstoel, traphekje en speelgoed.

Wel wasdroger
Geen jeu de boule baan
Geen wasdroger
Villa + park wifi
Niet roken
Geen huisdieren

Villa 91

Type: Sequoia VIP
115m2
8 personen
2 badkamers

Gelijk bij het binnen rijden van Les Jardin du Chateau d’Olonne staat het paradepaardje van het resort in al haar schoonheid te pronken.

Wel wasdroger
Geen jeu de boule baan
Wel zwembad met afscheidingr
Villa + park wifi
Niet roken
Wel huisdieren

Villa 55

Type: Acacia VIP
85m2
6 personen
2 badkamers

Genieten en tot rust komen!! Dit kan in onze 6 persoons bungalow met privé (verwarmd) zwembad en riante tuin van ca. 550 m2 op het zuiden. De bungalow is voorzien van alle moderne luxe, 2 badkamers en o.a. Ned. TV.

Geen wasdroger
Geen jeu de boule baan
Geen wasdroger
Park wifi
Niet roken
Wel huisdieren

Villa 130

Type: Sophora VIP
110m2
6 personen
2 badkamers

Ervaar de luxe in Villa 130 met een geheel vernieuwd interieur, een tuin op het zuiden met vaste bbq, zwembad en veel gras om op te spelen of te zonnen. Kijk de foto’s op onze website.

Geen wasdroger
Geen jeu de boule baan
Geen wasdroger
Park wifi
Niet roken
Wel huisdieren