De Vendee

De Vendee: prachtige stranden en natuur

De Vendee ligt aan het einde van de Pays de la Loire, net onder Bretagne. De kuststreek met de grote badplaats Les Sables D’Olonne wordt ook wel La Côte de La Lumière genoemd door het prachtige en vele zonlicht. Er heerst een subtropisch klimaat met net zoveel zonuren als in Zuid-Frankrijk! Met meer dan 150 km strand, dat prachtig wordt afgewisseld door ruige rotskust en prachtige bossen, is het er heerlijk om te fietsen, te wandelen of te golfen.

De Vendee heeft meer dan 1100 km beschermde fietspaden. In de omgeving van Les Sables d’Olonne kunt u prachtig fietsen tussen de moerassen, de bossen, de duinen. Hieronder vindt u enkele golfbanen die op rijdafstand van het vakantiepark liggen.

Meer informatie over de Vendee vindt u op de website vendee-toerisme.nl.

Les Sables D’Olonne

Met zijn uitgestrekte, brede strand van circa 2 km en prachtig gerenoveerde boulevard is Les Sables D’Olonne de water-hoofdstad van de Vendée. Niet voor niets dat de Vendée Globe, het grootste zeilevent ter wereld, daar start en finisht!
Het heeft mooie musea, een leuk stadscentrum en natuurlijk vele heerlijke restaurants. Met name de straat aan de haven is vol van de goede restaurants, waar u betaalbaar kunt genieten van de Franse cuisine.
In het zuiden bevindt zich een kleine, maar o zo mooi gelegen, dierenpark.

Les Sables in de Vendee

Steden in de omgeving

La Roche sur Yon is de stad van Napoleon en ligt ongeveer 45 km rijden van het park.

De bekende kustplaats La Rochelle ligt op ongeveer 90 km rijden. Het aquarium daar is fantastisch en mede daarom is La Rochelle zeker de moeite waard te bezoeken!

Nantes is zo’n 100 km rijden en is een wereldstad waar u prima kunt shoppen.

Enkele interessante links:

la-roche-sur-yon in de Vendee

Eilanden

Net achter La Rochelle ligt het eiland Île de Ré. Dit eiland kun je meteen even mee pikken wanneer je La Rochelle bezoekt.

Via de receptie zijn er boottrips te reserveren naar Île d’Yeu.

85 km naar het noorden ligt het eiland Noirmoutier. Dit eiland is te bereiken via een brug, maar (alleen bij eb) kun je het ook over de bodem van de zee bereiken! Heel bijzonder.

Noirmoutier in De Vendee

Actief bezig zijn

Fietsen
De Vendée heeft meer dan 1100 km aangelegde en beschermde fietspaden. Met name langs de kust, rondom Les Sables, zijn prachtige fietspaden aangelegd. Daar fiets je heerlijk door de duinen, bossen en moerassen. Fietskaarten zijn bij de receptie verkrijgbaar.

Wandelen
Wat voor fietsen geldt, geldt zeker ook voor wandelen. Bij de receptie zijn dan ook vele wandelkaarten beschikbaar.

Watersporten
Op 2 km afstand, tegenover het strand van Le Chateau D’Olonne, bevindt zich het Institute sportif d’Ocean. Daar kun je zeil- en surflessen nemen en ook kun je er spullen huren. De golfen van deze kuststreek staan bekend om de goede surfmogelijkheden.

Golfen
Golfers kunnen genieten op een van de volgende banen in de buurt:

Nesmy
Op 40 km ligt de 18 holes golfbaan Golf de la Domangère. De baan is 6015m, par 72 met 9 short holes. Het is een moeilijke baan met veel water, waar onder andere de French Open is gespeeld.

Olonne Sur Mer
Golf des Olonnes ligt op 5 km: een 18 holes golfbaan van 6127m, par 72. Het is een mooie, over glooiend achterland aangelegde baan. De baan heeft een personele bezetting door leden en is daarom echt gezellige vrienden club.

Talmont st. Hilaire, port bourgenay
Op 8 km ligt Golf de port Bourgenay, dit is een schitterende en recentelijk (2003) vernieuwde golfbaan aan de oceaan. De golfbaan heeft 18 holes van 5920m, par 72.

Aguillon sur Vie
De 18 holes golfbaan Golf de Fontenelles ligt op 30 km. Een golfbaan van 6205m en par 72, met grote ‘greens’ en vele bunkers.

Saint Jean de Monts:
Op 45 km ligt Golf Saint Jean de Monts, een 18 holes golfbaan van 5937m, par 72. Deze golfbaan ligt tussen bos en strand en heeft daardoor een schitterende ligging.

golf in de Vendee

fietsen

Wasdroger

Wasdroger

Jeu de boule baan

Jeu de boule baan

Zwembad met afscheiding

Zwembad met afscheiding

Park wifi

Gratis internet via wifi park

Villa + park wifi

Gratis internet met eigen wifi

Roken

Roken

Huisdieren

Huisdieren

Villa 91

Type: Sequoia VIP
115m2
8 personen
2 badkamers

Gelijk bij het binnen rijden van Les Jardin du Chateau d’Olonne staat het paradepaardje van het resort in al haar schoonheid te pronken.

Wel wasdroger
Geen jeu de boule baan
Wel zwembad met afscheidingr
Villa + park wifi
Niet roken
Wel huisdieren

Villa 21

Type: Sophora VIP
110m2
8 personen
2 badkamers

8 persoons villa met grote tuin met veel privacy, verwarmd zwembad en loungeset. Goed werkend internet met eigen wifi router. Een keuken waaraan niets ontbreekt, heerlijke bedden, kinderbedje, kinderstoel, traphekje en speelgoed.

Wel wasdroger
Geen jeu de boule baan
Geen wasdroger
Villa + park wifi
Niet roken
Geen huisdieren

Villa 130

Type: Sophora VIP
110m2
6 personen
2 badkamers

Ervaar de luxe in Villa 130 met een geheel vernieuwd interieur, een tuin op het zuiden met vaste bbq, zwembad en veel gras om op te spelen of te zonnen. Kijk de foto’s op onze website.

Geen wasdroger
Geen jeu de boule baan
Geen wasdroger
Park wifi
Niet roken
Wel huisdieren

Villa 19

Type: Acacia VIP
85m2
6 personen
2 badkamers

Onze villa is ingericht in Franse Riviera Stijl. In de -op het zuiden liggende- tuin, met jeu de boules baan en BBQ, is het goed vertoeven bij het gratis verwarmde privé-zwembad met ligbedden.

Wel wasdroger
Wel jeu de boule baan
Geen wasdroger
Park wifi
Niet roken
Wel huisdieren